CED groep

De CED-Groep zorgt voor advies, begeleiding en training van professionals die in het onderwijs en kinderopvang werken. Dat gebeurt rond thema’s als taal, rekenen, leerprestaties, sociale competentie en zorg. De CED-groep is gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 voor kennisintensieve dienstverlening.

Wat was er aan de hand?

Een van de teams functioneerde niet goed. Het team bestaat uit twee delen, die na de fusie zijn samengevoegd. Alle teamleden leveren prima werk, maar er was letterlijk sprake van ‘haat en nijd’ in de onderlinge verhoudingen. Samenwerking ontbrak en communicatie was vijandig en kwetsend.

Gewenst resultaat?

Emotionele ontspanning bij de teamleden. Een werkomgeving waarin prettig kan worden gewerkt en waarin wordt samengewerkt.

Waar is aan gewerkt?

Met behulp van Waardenprofielen is inzicht gekregen in wat mensen belangrijk vinden, in automatische piloten die het stuur overnemen en in de valkuilen in de manier waarop werk wordt aangepakt en samenwerking en communicatie. In de groepssessies is vervolgens eerst een sfeer van veiligheid en vertrouwen tot stand gebracht, waarbinnen kwetsbaarheid en menselijkheid naar voren konden komen. Er is begrip voor elkaar ontstaan, in plaats van het polariserende goed-fout denken.

Specifieke vaardigheden waaraan is gewerkt zijn luisteren, waarnemen, vanuit intentie spreken, feedback geven, grenzen aangeven, afspraken maken.   

Resultaat gehaald?

Ja zeker. Collega’s zoeken elkaar nu veelvuldig op. Als je nu door de gangen loopt zie je blije/opgeluchte gezichten. De sfeer is echt beduidend beter.

Wat nog meer?

De sociale interactie buiten het werk is ook toegenomen, men zoekt elkaar nu veel meer op.

 

Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.