Anderen meekrijgen en draagvlak creëren. Sommigen lukt dat heel goed, zowel in één-op-één situaties als bij groepen. Gaat dat bij jou niet altijd even gemakkelijk?

Insight-out communiceren is de methode waarmee daar verandering in wordt gebracht. Je wordt bewust gemaakt van de impact van je communicatie. Belemmerende gewoonten en patronen komen aan het licht. En je leert te spreken vanuit authenticiteit en intentie. Effectief Communiceren is een intensief programma voor iedereen die vooruit wil en anderen daar in mee wil nemen.

Meer informatie

Met Insight-out Communiceren leert je in korte tijd bewust en effectief communiceren met jezelf en anderen.

 • Zes dagworkshops met een specifieke focus
 • Werken aan je persoonlijke leerdoelen
 • Focus op bewustwording, leren, inspireren/demonstreren
 • Groepsbijeenkomsten met theorie, oefeningen, dialoog, (praktijk)cases
 • Groepen van 6 deelnemers
 • Huiswerk/reflectieopdrachten
 • Doorlooptijd 3 – 4 maanden

Voor professionals en leidinggevenden die door effectieve communicatie contact, impact en draagvlak willen vergroten.

Insight-out Communiceren is opgebouwd uit deze reeks van workshops. De workshops zijn ook apart te volgen.

1 Waarnemen en luisteren

Effectief communiceren begint met goed kunnen waarnemen en luisteren. In deze workshop leer je jouw aandacht te verdelen over jezelf en de ander. Je ontdekt de filters waardoor je kijkt en luistert en waarmee je de boodschap van de ander inkleurt. Reageren vanuit die interpretatie is niet effectief. Immers het gaat dan over jou en niet over de ander. We oefenen met bewust luisteren, waarnemen van gevoelens, gedachten en emoties en het spreken vanuit intentie. Zodat de ander zich gezien en gehoord voelt.

2 In gesprek met jezelf

In je communicatie ontvouwen zich steeds dezelfde patronen. Bewust of onbewust communiceer je zo dat de ander je ervaart als kritisch. Of een praatje loopt voor de zoveelste keer uit op een meningsverschil met een onaangename ondertoon. Dan wel heel anders: jij bent altijd degene die het voor een ander oplost. In deze workshop leer je de onderliggende patronen in je communicatie kennen. Dit versterkt je vermogen om je communicatie bewust te kiezen.

3 Communiceren met compassie

Beweging ontstaat waar mensen zich begrepen en geroepen voelen. In deze workshop leer je behoeften herkennen en te spreken vanuit behoeften. Zowel die van jezelf als die van de ander. Je oefent met het omgaan met emoties, die ontstaan als behoeften niet vervuld worden. En je krijgt technieken aangereikt om gesprekken en relaties die ‘vast’ lijken te zitten, weer in beweging te krijgen. Met als resultaat versoepeling van (werk)relaties en een gezondere samenwerking.

4 Feedback in beeld

Met feedback wil je iemand in de gelegenheid stellen om iets bij zichzelf te veranderen. Het gedrag, de houding of de communicatie met de vaak onbedoelde effecten ervan. Maar hoe zorg je dat je feedback écht helpt bij die verandering en bijvoorbeeld niet zorgt voor wrijving? Met coachingsmodellen en een dosis communicatietheorie verwerf je inzicht in wat er zich afspeelt bij de ander. Je gaat zien hoe dit wordt vertaald in communicatie en hoe dit ingrijpt op je eigen innerlijke ervaring. Je leert onderscheiden wat er bij jezelf hoort en wat bij de ander. Ook maak je je eigen om feedback zo te verwoorden, dat de ander structuur en richting krijgt om in beweging te komen.

5 In je kracht, uit de weerstand

De boodschap die je brengt, kan –geheel los van de inhoud– stuiten op weerstand. Als je dan sterk reageert op de weerstand, wordt het gesprek ineffectief. En waarschijnlijk ook onaangenaam. In deze workshop leer je verschillende vormen en signalen van weerstand herkennen. Je verwerft inzicht in eigen valkuilen bij het ontmoeten van weerstand. En je krijgt handvatten om effectief met weerstand om te gaan. Alles bij elkaar leer je hoe je in je kracht kunt blijven bij individuele en bij groepsweerstand.

6 Grenzen verkennen

In communicatie reageren we niet alleen op wat op het moment zelf wordt gezegd. Onbewust nemen we de boodschappen en boodschappers uit ons verleden mee in het gesprek. We schrijven de gesprekspartner gedachten en eigenschappen toe die vanuit ons eigen kader misschien logisch lijken. Maar of ze ook opgaan voor onze gesprekspartner, dat is iets heel anders. In deze workshop leer je onbewuste fenomenen als projectie en overdracht (beter) kennen. Je krijgt zicht op hoe je oude patronen blijft herhalen. Je ziet wat patronen doen met je (werk)relaties. Bewustwording op dit gebied maakt je communicatie vrijer, zuiverder en daarmee effectiever.

 • Inzicht in onbewuste en belemmerende communicatiegewoonten
 • Bewustwording van je innerlijke dialoog
 • Bewust gekozen communicatie met jezelf en anderen
 • Omgaan met weerstand
 • Vergroten van draagvlak voor je ideeën
 • Impact vergroten
 • Verbetering van samenwerking

De prijs voor het programma bedraagt € 1988,-- per persoon excl. BTW en reiskosten. Dit is op basis van een groepsgrootte van 6 deelnemers.

Maatwerk

Vul uw e-mailadres en telefoonnummer in voor meer informatie of het maken van een afspraak over de mogelijkheden voor uw team of teams binnen uw organisatie. Afhankelijk van de specifieke behoefte en de groepsgrootte maken wij graag een voorstel op maat.

Basis

Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.