Werken geeft veelal een gevoel van tevredenheid, van vervulling, zekerheid of uitdaging. Je zou kunnen zeggen dat werken energie oplevert. Aan de andere kant kost werk ook energie. De hoeveelheid hangt af van de hoeveelheid en aard van de activiteiten die we ondernemen, de knelpunten en problemen die we tegenkomen en de druk die we ervaren.

Meer informatie

Iedereen ervaart wel een zekere mate van druk op het werk. Dat is prima zolang de balans maar niet te zeer en te lang wordt verstoord. Externe druk kan zelfs een positieve factor zijn, die ons helpt om te willen presteren en resultaten te halen. Heb je teveel werkstress en houdt deze te lang aan, dan eist dit zijn tol. Je krijgt last van uitstelgedrag, concentratieverlies of gaat meer piekeren. Je krijgt lichamelijke klachten als hoofdpijn, slecht slapen en een moe of lusteloos gevoel. En ook je emotionele veerkracht neemt af. Je reageert impulsief en voelt je onzeker of gespannen.

Energiecoaching/stresscounseling helpt je de regie terug te nemen op factoren die werkdruk opleveren. Je leert je werkgewoonten herkennen en je invloed en effectiviteit vergroten. We onderzoeken welke beperkende en stressverhogende overtuigingen en gedachten je hebt en werken aan je effectiviteit om die te verwerken en te transformeren.

Oorzaken en gevolgen van stress blijven meestal niet beperkt tot de werkomgeving. Je gezondheid, leefstijl, en thuissituatie spelen mee. Je bepaalt zelf in hoeverre we die meenemen in de gesprekken en adviezen.

Meer algemeen richten de gesprekken zich op:
• Vergroten van zelfkennis en zelfbewustzijn
• Effectief omgaan met lastige werksituaties
• (H)erkennen en bijsturen van je automatische piloot
• Vaardigheid verwerven in het richten van je aandacht
• Verminderen van werkdruk en energieverlies
• Zorgen voor voldoende rust en beweging
• Bewust kiezen vanuit wat gezond is en energie geeft
• Heldere uitgangspunten voor gezondheid en leefstijl

De prijs voor een coachingstraject is afhankelijk van het aantal en de duur van de gesprekken. Een traject van 5 gesprekken van 1,5 uur kost € 1.290,--. Dit is inclusief intake, materialen en voorbereiding. De gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Leiden. Liever op uw eigen locatie? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Maatwerk

Energiecoaching kan vooraf worden gegaan door een Energiemeting. Ook zijn er combinaties mogelijk met leiderschapscoaching en persoonlijke coaching op het eigen maken en toepassen van de CiEP werkprincipes.

Wil je meer informatie ontvangen of in gesprek hierover met één van de CiEP-coaches, vul dan hieronder je gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Basis

Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.