Flink of slim?

Niet zwichten voor een ongezonde verleiding is flink. Bij deze standvastigheid hoort de ervaring van trots (ik buig niet) en de ervaring van straf (ik krijg niks). Behalve de flinke benadering is er ook de slimme: met een gepland, gezond alternatief zorgen dat de verleiding niet zo groot is. Bij deze aanpak horen de gevoelens van trots (ik ben intelligent) én van beloning (ik krijg het alternatief). Kies de aanpak waarvan je op langere termijn het meeste resultaat verwacht…


Glucose op peil houden

Wachten met eten totdat het glucosepeil in het rood staat, vermindert het concentratievermogen. En wachten vergroot de ”lekkere” trek. Eet wat vaker tussendoor of kies voor een ontbijt dat de basis legt voor een goede bloedsuikerspiegel tot aan lunchtijd.


Snackbarrière

Maak het gemakkelijk om gezonde snacks te pakken én lastig om de ongezonde te krijgen. Bijvoorbeeld een zakje amandelen wel altijd op het bureau. En die zak drop alleen meenemen naar kantoor als de 31e van de maand valt op een dinsdag.


Nieuwsgierig en creatief

The British Psychological Society onderzocht de invloed van het eten van groenten en fruit. Men constateerde een statistisch verband met meer geluksbeleving, creativiteit en nieuwsgierigheid. Een mogelijke verklaring voor het verband ligt in de aanmaak van het neurotransmitter-hormoon dopamine. De grondstoffen daarvoor bevinden zich met name in fruit en groenten.


Doe het niet alleen

Fruit en groenten meenemen naar het werk kunnen mensen nog wel eens ervaren als een gedoetje. Dat remmende gevoel kan je flink reduceren als je weet dat gelijkgezinde collega’s het ook doen. Werk samen aan gezonde gewoonten en houd je vitaliteit op peil.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.