Wat denk je dat ik wil?

Goede vraag! Mensen stellen hem vaak niet aan zichzelf. Zo komen ze er pas achter wat ze willen of hadden gewild, wanneer blijkt dat hun verwachting niet is uitgekomen. Waarna “de ander” ineens te horen krijgt wat er verwacht was. Alle reden dus om vooraf stil te staan bij eigen verlangens en de verwachtingen die daarmee gepaard gaan met de ander bespreekbaar te maken.


Wat denk je dat wij heel graag zouden willen?

Eveneens een zeer relevante vraag en hij combineert goed met de bovenstaande. Stel hem aan iedereen die zou kunnen bijdragen aan het gewenste resultaat. Wissel van gedachten over wat er mogelijk wordt als de wensen van “wij” gerealiseerd zouden worden, over wat de waarde daarvan zou zijn voor zowel “ik” als “wij” en wat er zou gebeuren als het blijft bij een wens. Zo gaat de verwachting gericht op weg naar het worden van een intentie.


Wat heb jij nodig om te bereiken wat we willen?

Wat zijn randvoorwaarden voor succes? Waaraan kunnen we merken dat we ieder voor zich en samen bereikt hebben wat we willen? Spreek af wat er benodigd is aan afstemming, werktijd, middelen en ondersteuning en er ontstaat een beeld van de haalbaarheid. Enerzijds neemt de kans op realisatie toe. Anderzijds wordt de omvang van een mogelijke teleurstelling gedempt; op basis van een gemeenschappelijk beeld van de intenties en afspraken over de randvoorwaarden voor succes, wordt het mogelijk om bewuste keuzes te maken.


Verbetenheid

Heel graag iets willen is niet hetzelfde als absoluut iets willen. Een voorbeeld zijn mensen, die erop staan dat het “dit jaar met kerst heel gezellig wordt”. Uitgerekend hen gebeurt het dat juist gezelligheid niet de uitkomst wordt van al hun inspanningen. Om iets te bereiken wat je heel graag wilt, moet je vaak ook iets opgeven.


Vakantie

Ook zo’n periode in het jaar die voortijdig beladen kan zijn met de verwachting van perfectie. Wees reëel. Kies een plek die qua zon, natuur of cultuur meer biedt dan je normaal krijgt. Verbind je met zuivere intenties, zonder al helemaal in te vullen hoe je verwacht dat het gaat. Vraag wat minder van jezelf en je reisgenoten. Opgeteld kom je dan al gauw in de plus.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.