Vooraf het gewenste resultaat bepalen

“Als je niet weet waar je heen gaat, hoe kun je dan verwachten dat je aankomt?” Neem samen de tijd om het gewenste resultaat te bepalen. Hoe concreter dat is, des te makkelijker is het om er op te sturen. “Wat wil je graag dat er straks anders is dan hoe het nu is? Hoe ziet dat er uit? Hoe zal je je dan voelen?” zijn dan handige vragen.


Maak tijd en ruimte

Een goed gesprek en coachen doe je niet even tussen neus en lippen door. Indien iemand met een (coach)vraag naar je toe stapt, neem dan ruimschoots de tijd en zoek een ruimte op waar je de rust hebt om echt in gesprek te gaan.


Luisteren

Het állerbelangrijkste in een goed (coach)gesprek is met volle aandacht luisteren. Wie goed luistert, hoeft niets te doen, behalve er helemaal zijn. Door éérst te luisteren en pas veel later te gaan adviseren, spiegelen, feedback te geven etc., vindt jouw gesprekspartner of coachee vaak zelf de antwoorden al.


Breng structuur aan in het gesprek

Soms kunnen gesprekken ontzettend uitlopen of dreigt de ander te verdwalen in details. Breng structuur aan. Spreek een tijd af voor de duur van het gesprek en benoem zo nu en dan hoeveel tijd er nog over is. “We hebben nog een kwartier, zullen we zo afspraken maken voor de volgende keer en dan afronden?”

Ook belangrijk voor de structuur: benoem het wanneer iemand afdwaalt. “Je hebt het nu over Y en we zijn begonnen met onderwerp X. Zullen we weer teruggaan naar X, waar we het zojuist over hadden?”


Sta stil en evalueer

Evalueren is belangrijk, niet alleen aan het eind van het traject maar ook regelmatig tussendoor want dan creëer je steeds momenten om bij te sturen. “Hoe vind je dat het nu gaat? En waar sta je nu ten opzichte van het begin en waar wil je straks staan?” Misschien komen jullie zelfs wel tot de ontdekking dat het beoogde resultaat bijgesteld kan worden omdat het zo goed gaat.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.