Stel je in op leren

Wie zijn politieke standpunt werkelijk wil overbrengen, kan de houding hebben iemand te willen overtuigen. De gesprekspartner pikt vooral die houding op en het overbrengen zal meestal niet lukken. Stel je daarom in op het feit dat je zelf iets gaat leren. “Ik wil begrijpen waarom jij zo denkt. Ikzelf zie de dingen anders. Zou je mij jouw manier van kijken kunnen uitleggen?”


Vraag toestemming

Nadat je lerende houding is waargenomen, kun je een voorstel doen om er wederzijds een gesprek van te maken. Vraag de ander of hij het goed vindt dat je jouw visie geeft en verklaar hoe je daartoe gekomen bent. Geef vooraf aan dat je visie anders is. Deze waarschuwing is een signaal van openheid.


Toon respect

De meeste mensen gaan niet over op de mening van hun gesprekspartner, omdat deze “de discussie wint”. Ze graven zich eerder in en beëindigen het gesprek. Wees dus niet zuinig met woorden die respect uitdrukken. Als iemand zich erop heeft ingesteld dat hij iets gaat horen waarmee hij het niet eens is, doen woorden van respect wonderen. Bijvoorbeeld: “Het kan best zijn dat jij dingen ziet, waar ik overheen heb gekeken.”


Zoek de overeenkomsten

Er zijn altijd achterliggende principes, waarden, waarover mensen het eens zijn. Zeker als de emoties oplopen is het sociaal handig om het gesprek in deze richting te sturen. “Ik wil weten welke waarden we allebei nastreven. En dan kijken welke route er naartoe jij handig vindt en welke ik.”


Toepassen en oefenen

Gevoelsmatig kunnen deze tips enigszins braaf en onderdanig overkomen. Word je wel gehoord zo? Jawel, en dat is ook getest. De resultaten mochten er zijn. Gesprekspartners die deze technieken inzetten, hadden: 5x meer kans om te worden gezien als diplomatiek, 4x meer kans om aardig gevonden te worden en 3x meer kans om als deskundig te worden gezien. Ze scoorden 140% op overtuigingskracht, 140% op de kans om in gesprek te blijven en 180% op de kans om de werkrelatie voort te kunnen zetten.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.