Comfortzone oprekken

Zorg 3 tot 5 keer per week voor een kleine leerervaring die net buiten je comfortzone ligt. Maar vermijd dat de ervaring van tevoren te veel stress oplevert. Met het geleidelijk overstijgen van jezelf kun je grote hoogten bereiken. En het risico van een ”duikvlucht” wordt minder.


Pauze = Power

Wie echt zijn grenzen wil verleggen, moet zich ook met serieuze regelmaat beperken: dus na een periode van inspanning ook een pauze. Denk aan wat topviolisten doen. De toppers oefenen wel vaker dan doorsneeviolisten, maar hun oefensessies duren gemiddeld 30% korter dan die van hun minder getalenteerde muziekbroeders. Pauzes renderen.


Zie de beste versie van iemand

Mensen hebben verschillende versies van zichzelf, waaronder de versie die zij doorgaans laten zien en de versie ‘op een dag dat ze alles goed doen’. Wat gebeurt er nu, als je iemand consequent bekijkt vanuit zo’n superdag-perspectief? Dan treedt het zogeheten pygmalion-effect op: mensen die als hun beste zelf worden gezien, gaan steeds meer het gedrag vertonen dat bij hun superdag-versie hoort.


Verrassen geeft voorpret

En voorpret is ook pret. Bedenk systematisch, maar zonder druk van deadlines waarmee je iemand kan verrassen los van aanleidingen als verjaardag, jubileum of bekende feestdagen. Speur regelmatig naar een (onuitgesproken) behoefte bij mensen en doe jezelf het plezier om er een origineel antwoord op te verzinnen. Wie verrast krijgt waardering van zichzelf, van de verraste en vaak van mensen aan wie het wordt doorverteld.


Opgeruimde omgeving

Heel wat mensen denken dat ze niet zo’n last hebben van rommel op hun eigen werkplek. Maar wat ze er echt van vinden, merk je als een ander die daar heeft achtergelaten! Rommel stoort. Ook rommel waarvoor jezelf verantwoordelijk bent. Omring je met rust, frisheid, overzicht en dingen waarvan je blij wordt. Je werkplek heeft meer invloed dan je denkt. 


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.