Vraag naar de persoonlijke beleving

Niemand vindt het fijn om zich te melden als degene die het niet kan bijhouden. Vraag regelmatig hoe mensen zich voelen onder het tempo en geef aan dat het vragen om een pauze net zo gewoon is als binnenrijden bij een benzinestation.


Houd de humorantenne uitgestoken

Wordt er niet net zo veel gelachen als eerst? Geen probleem. Toegenomen focus kan dat veroorzaken. Heeft ook de joker van het team al een flinke tijd geen grappen meer gemaakt? Hmm. Dat is een teken dat mensen zich ergens ongemakkelijk over voelen en richting verkramping kunnen gaan.


Twee-aan-twee

Wie werkt met zijn tweeën hoeft altijd maar de helft te doen. Althans zo voelt het. En daar gaat het om. Stimuleer mensen die goed met elkaar door een deur kunnen, om onderdelen samen te doen. Gedeelde stress en dubbele vreugde zijn beproefde manieren om de energie erin te houden.


Voorkom het omgekeerde veilingeffect

“Wie denkt dat er minder tijd voor nodig is?” is een bekende vraag in een Scrum-sessie. Een groepsdynamiek waarbij de laagste bieder het hoogste woord heeft, kan leiden tot te krap ingeschatte tijdsbeslagen. Gevolg: stress in de planning en wellicht een latere uitvoering.


Plan intervallen

Tussen sprints is hoe dan ook hersteltijd nodig. Een geplande interval laat aan iedereen in het team zien, dat hun geconcentreerde inzet erkend wordt als iets waar men niet continu vanuit wil gaan. De interval is ook een goed moment om het team iets te laten beleven wat de zinnen verzet. Dat kan teamsgewijs, maar elk teamlid een keer iets leuks meegeven voor thuis is ook een optie. 


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.