Fax goed bewaren

Het fotografische papier van een binnengekomen fax kan snel verbleken. Maak van een fax die bewaard moet worden dus meteen een fotokopie en sla deze op in een ordner. Faxen die niet lang bewaard hoeven te worden, kunnen in een faxordner bewaard worden.


Roken tijdens vergadering? Overleg even

Voor een collega kan sigaretten- of sigarenrook hinderlijk zijn. Stel daarom zelf voor om bij een langere vergadering een korte rookpauze in te lassen buiten de ruimte waar vergaderd wordt.


Floppy erin, floppy eruit, floppy erin…

Bekend probleem: op welke floppy disk stond dat bestand ook alweer? Schrijf vóórdat je een bestand op een floppy zet, de naam ervan op het label. Dat scheelt in de toekomst veel onnodig floppy’s bekijken, voordat jij of je collega de juiste heeft.


WYSIWYG

Overweeg om over te gaan op een wordprocessor, die meteen op het computerscherm laat zien hoe je document eruit komt te zien: What You See Is What You Get! Direct zicht op de opmaak van het document voorkomt dubbelwerk en geeft meteen voldoening.


Telefoneren aan het stuur?

Amerikaanse psychologen en verkeersdeskundigen waarschuwen tegen GSM-gebruik aan het stuur. Het voeren van een telefoongesprek leidt af. Wie een auto bestuurt, kan daarom het beste niet de telefoon opnemen of (nog risicovoller) een nummer intoetsen.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.