HANDEL ZAKEN IN ÉÉN KEER GOED AF

Hoeveel tijd en mentale energie verspil je? Hoe vaak open je je emails zonder er iets mee te doen, of schieten er je dingen te binnen die je nog moet doen? Beslis: Doe ik het Nu, Niet of Later. Nu is een korte actie (max. 2 minuten) die meteen is af te handelen. Niet is als de actie niet bij jou hoort. Zorg dat hij terechtkomt waar hij hoort. Later is voor acties die je op een later moment afhandelt. Plan ze meteen in, zodat je hoofd vrij is voor waar je NU aan werkt.


HOUD JE WERKPLEK SCHOON EN ZORG DAT JE GECONCENTREERD KAN WERKEN

80% van de informatie die we bewaren, gebruiken we niet. 80% van de output is op basis van 20% van de input. De vraag is dus niet of we alle informatie voorhanden hebben, maar of we toegang hebben tot de 20% gegevens die voor 80% van je gewenste resultaten en plezier zorgt. Nóg meer informatie zorgt alleen voor een overvloed aan prikkels. Vooral als je aandacht er steeds naartoe wordt getrokken. Je productiviteit daalt, er komt steeds minder uit je handen en dat voelt naar. Wees selectief in wat je nodig hebt bij waar je NU aan werkt, focus en doe minder met meer resultaat.


GA OP DATA-DIEET

Zelfde principe als hierboven. Werkt zowel voor je bureau als voor je hoofd. Vraag jezelf af: heb ik deze informatie nodig voor iets wat urgent en belangrijk is? Zo niet, dan kun je hoogstwaarschijnlijk zonder. Informatie is waardeloos als je het niet meteen voor iets belangrijks kunt gebruiken, of als je het bent vergeten voordat je het hebt gebruikt.


FOCUS EN DOE MINDER MET MEER RESULTAAT

Hard werken is vaak een manier om belangrijke en lastige zaken te vermijden. Je hebt een goede reden om er niet NU mee bezig te zijn. Dat riekt naar uitstel, ook al ben je daar niet op uit. Uitstel zorgt voor schuldgevoel en stress. Doe het jezelf niet aan. Doe belangrijke en lastige dingen eerst en gun jezelf meer gemoedsrust.


ONTHOUD DE WET VAN PARKINSON

Werk dijt uit naar de tijd die ervoor beschikbaar is. Als we 8 dagen hebben om iets af te krijgen, dan zal het 8 dagen duren. Hebben we er 15, dan gebruiken we er 15. Is er een noodgeval en moet er in 2 uur geleverd worden, dan lukt het ons op onverklaarbare wijze om dat voor elkaar te krijgen. Besteed je tijd aan dingen die ertoe doen!


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.