CONTACT GAAT VOOR CONTRACT

Mensen werken graag samen met mensen met wie ze vertrouwd zijn. Ben je erop uit om samen iets tot stand te brengen, maar ben je van een ander type? Hoed je er dan voor dat je automatische piloot met je aan de haal gaat. Oefen jezelf in de vaardigheid om effectief om te gaan met je eigen voorkeur en afkeer, de behoeften van anderen in te schatten en toon jezelf flexibel in je communicatiestijl.

Contact betekent niet bij iedereen dat je persoonlijke vragen stelt. Stem af op de stijl en eigenschappen van de ander. Perfectionisme vraagt om voorbereiding en accuratesse. Bemerk je (valse) bescheidenheid, breek het ijs en blijf uitnodigend. Is iemand sterk resultaatgericht, wees dan duidelijk en ‘to the point’. En als je een enthousiasteling treft, richt je dan eerst op gevoelsaspecten, voordat je over de feitelijke inhoud begint.


ZAKELIJK OP DE INHOUD, ZACHT VOOR DE RELATIE

Er moeten besluiten genomen worden en de meningen lopen uiteen. Wat nu? Laat je niet meeslepen door de wens om jouw idee geaccepteerd te krijgen. Dit gedrag helpt allemaal niet: hals over kop met de deur in huis vallen, te veel aandringen, dominant en veeleisend zijn, je kortaf of koel opstellen of de feiten en cijfers ‘voor zich laten spreken’. Deze methodes beschadigen de relatie, ze suggereren dat anderen zonder meer jouw visie hebben te accepteren. Luister eerst en spreek daarna. Eerst over wat je beluisterd hebt. En dan pas over jouw kijk op de zaak.


ZIE JEZELF ZOALS ANDEREN JE ZIEN

Gedrag wordt scherp door anderen waargenomen. En daar ligt een kans. Een blik van buiten, geeft je de mogelijkheid om bij te sturen. Dat is met name van belang als je onder druk staat. Je sterke kant is dan vaak ook je valkuil. De krachtige wordt dominant, de optimist een dromer, de geduldige een passieveling en de voorzichtige een wegloper. Vraag van tijd tot tijd eens hoe mensen je zien en probeer de feedback te horen als een bijdrage aan je persoonlijke effectiviteit.


VALKUILEN DEMPEN EN UITDAGINGEN AANGAAN

Onderling begrip, waardering en vertrouwen zijn het gevolg van een groeiproces in bewustwording. Die ontwikkeling kun je actief stimuleren. Bijvoorbeeld met behulp van de kernkwadranten van Daniel Ofman, een toegankelijke methode om je kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen te ontdekken. Door met elkaar in gesprek te zijn over de impact van automatische reacties op je werkrelaties ontwikkel je persoonlijke én teameffectiviteit. Zijn boek “Bezieling en kwaliteit in organisaties” kan je erbij helpen.


DEEL JE WENSEN

Wat is een beproefd recept van mensen die sociaal soepel bewegen? Ze maken het anderen gemakkelijk en vertellen hoe ze het zelf graag hebben. Vaak met de achterliggende reden erbij. Zo kweken ze begrip en vertrouwen. Hun omgeving hoeft niet te gissen. Kun je een deadline niet halen, of werk je de komende periode liefst een dag extra thuis? Wees er duidelijk over, dan weet men wat men aan je heeft. Wie deelt, krijgt meer van wat hij wil.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.