De teamleden met bovengemiddelde kennis, ervaring en gedrevenheid, zijn bepalend voor het succes van mijn team

Een team, ook het beste team, presteert niets. Prestaties komen altijd van mensen. Een mens heeft de kennis en de ervaring. Een individu is bereid de benodigde competenties in te zetten en de benodigde dosering te bepalen. Gedrevenheid? Zelfde verhaal: zit in een persoon. Persoonlijke kwaliteit is de basis voor elke andere kwaliteit, waaronder die van een team.

Waar is Superman?

Toch worden bijzondere teamprestaties vaak behaald door een ploeg van doodnormale mensen. In de 23 jaar dat CiEP actief is voor en binnen organisaties zijn we Superman of Mega Mindy niet tegengekomen. Nou ja, nauwelijks. Nee, afdelingen en teams zijn meestal samengesteld uit mensen, die er niet direct uitspringen qua opleiding of ervaring. Ook hebben ze niet de gewoonte om overuren te maken. Kennelijk hoeven mensen niet beter of fanatiek te zijn om een teamsucces neer te zetten.


Hoe doen ze dat nou?

Ondertussen is het wel zo dat deze doorsnee-mensen zorgen voor betere teamresultaten. Hoe doen ze dat nou? Het antwoord daarop verschilt per individu. Maar er is een grote gemene deler: hun werkgedrag. Het valt op dat bovengemiddeld-presteerders:

  • regelmatig nee zeggen en dat...niemand (zijzelf ook niet) daar moeite mee heeft
  • soepel uitleggen, waaraan ze hun tijd wel besteden
  • vaak al bezig zijn met iets, voordat het hen gevraagd wordt
  • in een vroeg stadium hulp erbij halen als dit nodig is en dat...ook daar niemand moeite mee heeft
  • niet houden van lang vergaderen


Gefocust kiezen

Kortgezegd komt het erop neer, dat de bovengemiddeld-presteerder drie dingen goed weet: waarmee hij of zij bezig is, bezig wil zijn en bezig moet zijn. Dat “moet zijn” vanwege de taken en verantwoordelijkheden die hem of haar zijn toebedeeld. Deze werkers hebben ook de gewoonte de rest van de groep voortdurend op de hoogte te houden van de keuzen die zij maken. Dit doe ik wel, dan en dan klaar. Dat doe ik niet, want...

Een betrouwbare factor

Worden zij daardoor ervaren als nee-zeggers, of mensen die alleen maar hun eigen stoepje schoonvegen? Integendeel, ze worden gezien als een berekenbare factor, die altijd de kerntaken afkrijgt. En die collegiaal bijspringt waar mogelijk. Op het voetbalveld zijn dit de types, die structureel voorkomen dat de tegenstander een punt scoort. Dat is heel erg effectief om in de finale te komen.


5 Tips voor in je Team

Met je team werken aan resultaten waar je blij van wordt? Klik hier voor meer informatie.

Voor een overzicht van alle trainingen Klik hier.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.