Papierwerk, verantwoording, vergaderen, verslaglegging....ik moet steeds vaker zin máken.

De BETEKENIS van je werk is niet altijd “top of mind”. Dat is van invloed op het plezier dat je ervaart in je werk. Misschien heb je te maken met dagelijkse taken, veel vergaderen, de druk van targets, rapportages maken of te volgen protocollen. Op zich zijn die niet funest voor vreugde, maar ze kunnen je wel het zicht ontnemen op je waarde en je waarden. Het is belangrijk erdoorheen te kijken en je rol en bijdrage weer te zien.

Betekenisvol

Weten waaraan je bijdraagt en wat je betekent voor anderen. Dat is een belangrijke of misschien zelfs hét belangrijkste component voor ‘een gelukkig leven’. De een begint mopperend en met tegenzin aan de huishoudelijke taken. Een ander vindt het heerlijk om voor een prettige leefomgeving te zorgen en geniet er al bij voorbaat van hoe fris opgeruimd het huis straks is. 

Bewustzijn → bewust zin

Bewust zijn WAAROM je bepaalde dingen doet, de ZIN of betekenis ervan voor ogen hebben. Dat zorgt voor een positieve mindset en daarmee voor positieve emoties als tevredenheid en plezier.

Tijdsbudget

Een willekeurige week telt 168 uur ter besteding aan activiteiten. Beschouw die uren als klompjes goud en vraag je af aan welke activiteit je ze wilt besteden. Alleen al door je af te vragen wat de opbrengst is per mogelijke activiteit vergroot je je welbevinden (vgl. Waardencirkel).

Pleziervergroting

Je kunt er zelfs een sport van maken om maximaal plezier, flow en betekenis uit je bezigheden te halen. In de positieve psychologie zijn daar eenvoudige interventies voor ontworpen (zie Complimentenoefening). Deze zorgen er aantoonbaar voor, dat mensen beter in staat zijn om te gaan met dagelijkse stress en life events.

Kiezen voor voldoening

Je dagelijkse werkzaamheden kun je op eenzelfde manier beschouwen. Bijvoorbeeld een inkomende mail. Die kun je op de automatische piloot openen, lezen, al dan niet beantwoorden en sluiten. Kost dat veel energie? Nee. Levert het veel voldoening op? Ook niet. Maar WEL als je het systematisch verwerken van e-mail beschouwt als een middel waarmee je zorgt voor overzicht en doorstroming.

Kers op de taart

En het levert je nog meer op als je met je antwoord oprecht tracht te voorzien in de behoefte van een ander. Begin je jouw bericht ook nog eens met een bedankje of compliment dan geeft dit de kers op de taart. Daarvan smul je zelf ook mee!

Zo kun je op elk moment kiezen om BEWUST en WAARDENGEDREVEN te werken. Je bant verveling of stress uit. Jezelf en anderen het beste gunnen: dat heeft en geeft zin!

 

Complimentenoefening

Doe deze oefening eens samen met je collega’s. Je kunt ervoor kiezen hem op papier te doen, of om door de ruimte te lopen. Steeds sta je bij één iemand stil. Je geeft aan wat voor jou van waarde is aan wat de ander doet, of hoe iets wordt aangepakt. Dat mag iets praktisch zijn, maar ook iets over de sfeer of samenwerking. Als je de ander maar duidelijk maakt dat het er positief toe doet dat hij of zij er is. Niets geeft zoveel voldoening als gewaardeerd te worden om je bijdrage. Of het moet zijn dat je een ander waardering geeft!

 

5 Tips om Zin van te krijgen

Voor een overzicht van alle trainingen. Klik hier

Heeft u vragen? Stel ze hier

 

Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.