Welke vaardigheden maken het verschil?

Crisis, welke crisis? In het bedrijfsleven staan de soft skills trainingen onverminderd hoog op de agenda. Is er meer tijd voor? Of zijn de competenties als flexibiliteit, creativiteit en leiderschap juist nu nodig?

Waar de markt noopt tot wendbaarheid, aanpassingsvermogen en innovativiteit, zijn het nog altijd ménsen die daar al dan niet de benodigde vaardigheden voor in huis hebben. Daar wordt aan gewerkt!

Onlangs voerden NIDAP en opleidingsvergelijkingssite Springest een onderzoek uit naar opleidingen in het bedrijfsleven. Wat blijkt? 31% van alle medewerkers is bezig met een opleiding en maar liefst 41% heeft in 2014 een opleiding afgerond. Daarnaast merkten de onderzoekers dat 40% onduidelijkheid heeft over de mogelijkheden binnen het bedrijf en dat 57% aangeeft dat er vanuit de werkgever geen opleidingsbudget beschikbaar is. Met het aantrekken van de economie, de invoering van de WWZ en het toegenomen bewustzijn rond het belang van continue ontwikkeling, verwachten wij nog een verdere toename van het aantal gevolgde trainingen.

Top 10 vaardigheden

Ieder beroep vraagt zijn eigen vakmanschap. Dat geldt niet voor de zogeheten soft skills, die nodig zijn of je nu beleidsmedewerker bent, leidinggevende, secretaresse, projectmedewerker .. 
Allemaal hebben we vaardigheden nodig die ervoor zorgen dat we zelf en samen met anderen de gewenste resultaten opleveren. 

Intermediair zette de tien meest gekozen trainingen op een rijtje:
1. Persoonlijke groei (41%)
2. Coachen (30%) 
3. Communicatieve vaardigheden (26%) 
4. Leiderschapsontwikkeling (23%) 
5. Plannen en organiseren (21%) 
6. Persoonlijk leiderschap (20%) 
7. Overtuigingskracht (20%) 
8. Vakmanschap (19%) 
9. Leidinggeven (19%) 
10. Resultaatgerichtheid (18%)

Doe Het Nu!

In het CiEP Basisprogramma ontwikkelt u vrijwel alle top 10 vaardigheden. Heeft u CiEP Basis al gevolgd en wilt u zich verder ontwikkelen? Bekijk dan ons CiEP Continu programma eens.

Wilt u een programma op maat, bijvoorbeeld op de gebieden Persoonlijke Effectiviteit, Communicatie, Leiderschap en Teameffectiviteit? Neem dan contact met ons op.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.