Iedere professional heeft baat bij structuur en overzicht

Ondersteuning bieden bij professioneel organiseren is een onderdeel van wat CiEP-coaches faciliteren. Recent onderzoek van de NBPO laat zien welke resultaten er mogelijk zijn door professionals te leren hun werk, hun hulpmiddelen en hun werkomgeving effectief te structureren en te organiseren. Uit dat onderzoek blijkt dat de werkdruk onder ondernemers met ongeveer de helft daalt en ook het ziekteverzuim neemt af na de inzet van iemand die bekwaam is in het geven van ondersteuning bij het professioneel organiseren van de werkomgeving.

Efficiency op de werkvloer

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 50 organisaties die hebben geïnvesteerd in het professioneel organiseren van werk en herinrichten van fysieke en digitale werkomgevingen. Volgens het onderzoek levert individuele en persoonsgerichte begeleiding een positieve bijdrage aan het consequent zorgen voor overzicht en regie en is de impact vermindering van de werkdruk en het vergroten van efficiency op de werkvloer.

Juiste vaardigheden

De aanname van directeuren, managers en vaak ook van de professionals zelf is dat iedereen zijn eigen werk kan organiseren. Maar zeker met de snelle communicatie via e-mail, de vele impulsen die er dagelijks zijn en de invloeden van social media, is dat helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Leidinggevenden en hun medewerkers zie je omkomen in het werk, hun zin kwijtraken of ziek worden, terwijl met het aanleren van de juiste vaardigheden een groot deel van de problemen kan worden voorkomen.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.