Vakantie-advies voor burn-outkandidaten

We weten dat meer dan 10 procent van de professionals kampt met burn-out. En dus weten we ook dat een grote groep professionals op weg is naar dit zwarte gat. De problematiek van een (aankomende) burn-out laat zich niet oplossen met een vakantie. Maar een pauze in het werk biedt wel de gelegenheid om alvast in praktijk te brengen wat burn-outspecialisten adviseren aan hulpvragers.

De natuur in. Dat is het meest gehoorde advies van burn-outdeskundigen aan mensen die op zijn. De ervaring leert dat de natuur helend werkt. Zeker in de zomertijd is dit advies praktisch goed uitvoerbaar. Want de vakantie-branche is er uitstekend op ingericht om ons op plekken te laten verblijven, waar de dosis natuurbeleving met een veelvoud verhoogd kan worden. Ben je een burn-out-kandidaat en wil je je vakantie gebruiken om te herstellen? Mijd deze zomer dan het gewoel van druktemakers en kies de eenvoud.

Alles in orde
Wat heeft bijvoorbeeld een boom je te zeggen als je tegen zijn stam aanzit en uitkijkt over de heuvels? Niks? Inderdaad kan een boom niet praten. Maar hij is wel uit een klein zaadje gegroeid tot zijn huidige omvang zonder dat enig mens dit proces seizoen na seizoen heeft begeleid. Oftewel, ook als je er niet bent en niet je mail checkt, kan het allemaal best in orde komen. Dat is het aardige van bomen: ze laten zien dat we misbaar zijn, maar zonder die ondertoon van overbodigheid. Want iemand die onder een boom zit, is daar niet overbodig. Die is.

Wens-sterren
Hetzelfde geldt voor iemand die naar de zee luistert en het zand aan zijn voeten voelt. Die heeft daar geen rol en dat is totaal geen probleem. Net zo min als er een taak is weggelegd voor degene die stilstaat bij een bergwei vol vlinders en bloemen. Ook de nachtelijke sterrenhemel in augustus biedt alle gelegenheid om te genieten van iets wat zich voltrekt zonder menselijk ingrijpen. Wie rond de 12e vanuit de gestrekte tuinstoel kijkt naar de sterrenbeelden Perseus en Cassiopeia, zal volop getrakteerd worden op vallende sterren. Wens wat je het meeste nodig hebt: even niks. Blijf liggen en je wens zal vervuld worden!

Geniet
In de vakantie dus even geen e-mail, geen telefoon, geen interrupties, geen deadlines, geen werkdruk, geen haast. Wel tijd om te herstellen, te reflecteren, een goed boek te lezen, in de natuur te zijn, niets te moeten, alleen dingen doen waar je zin in hebt. Tijd en aandacht voor de BV-ik, zodat je er na de vakantie weer tegen kan. Ik wens je namens het hele CiEP-team een fijne vakantie. Geniet ervan!


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.