Resultaatgericht leren coachen

“Iedereen die de behoefte voelt om mensen te begeleiden of te coachen, heeft iets waardevols weg te geven aan een ander. In het begin gebeurt dat vaak nog op een informele manier en ‘tussen de bedrijven door’. Deelnemers aan Resultaatgericht Coachen willen hun mentaal gereedschap slijpen en zijn vaak bereid zichzelf binnenste buiten te keren om een betere coach te worden. Als coach ben je immers zelf het instrument. Het pad dat de coach zelf bewandelt, met alle goede en zware ervaringen onderweg, is de gereedschapskoffer. Wat je zelf geleerd hebt, geef je weer door. Op een bewuste, effectieve en resultaatgerichte manier. Dat geldt ook voor mij, met elke coachee en elke groep leer ik weer bij. Daarom is het een groot voorrecht om deze opleiding te geven.” Aldus mijn collega Inka Tetzlaff, trainer Resultaatgericht Coachen.

Resultaatgericht leren coachen

In de opleiding Resultaatgericht Coachen leren deelnemers hun mentaal gereedschap slijpen. Daarvoor worden in het programma 3 dagen uitgetrokken waarin je samen met anderen gaat onderzoeken waar je kracht en je valkuilen liggen. En waar je vanzelfsprekend gaat oefenen om verschillende technieken toe te passen. Kortom: een training waarin zowel jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling als het praktisch doen en ervaren centraal staat. En ja, je krijgt ook huiswerk om in je eigen werk te oefenen, te leren en te ontwikkelen.

Wat eerdere deelnemers zeggen

Wij kunnen zelf erg enthousiast zijn over dit programma maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om het resultaat van de deelnemers. En wat dat oplevert in hun dagelijkse praktijk van werken. Om te beginnen de reactie van een juridisch adviseur die ook beschrijft dat het leerproces na de training nog niet is afgelopen: 

“Het meest waardevol vind ik wel het onderzoek naar mezelf in reactie op weerstanden en hoe mijn eigen automatische reactie of weerstand soms juist de situatie in negatieve zin kan versterken. Mijn grootste leerpunt nu is, dat in mijn reactie op weerstand van anderen het beïnvloedingsmoment schuilt om mensen verder van me af te duwen of dichter naar me toe te halen.” 

Een teamcoach, trainer, coördinator professionele begeleiding gaf ons het volgende terug:

"Ik wilde resultaatgerichter coachen en dit ook uitdragen. Ik ben er in geslaagd om dit vorm te geven in mijn baan als (team)coach en coördinator. Samen met mijn collega’s heb ik de inzet van de coaching in mijn organisatie het afgelopen jaar veel professioneler gemaakt. De resultaten daarvan zijn voor mij terug te zien in de verhalen/evaluaties die ik terug hoor van coachees en teams. Ook zie ik het terug in de visie, structuur en werkwijze die we nu hanteren. Ook in de directe uitvoering van het coachen ben ik resultaatgerichter geworden.” 

Een goed gevulde gereedschapskist

Toen ik zelf mijn eerste leidinggevende ervaring op deed als manager in een kinderdagverblijf, deed ik dat begeleiden 'tussen neus en lippen door'. Ik merkte dat ik de behoefte had om bij te dragen aan mensen en deed dat 'gewoon'. Met wisselend succes overigens. Waarbij ik ook wel zag dat ik met de één makkelijker in contact kwam dan met de ander, hetgeen weleens weerstand opleverde zowel bij mijzelf als bij de ander.

Overigens niet alleen bij de ander maar ook bij mijzelf. Ik dacht dan stiekem: ”Jij doet lastig dus zoek het zelf maar uit.” Mij toen nog niet heel erg bewust van mijn gewoonte om het graag 'gezellig' te willen houden.

Met terugwerkende kracht vind ik het haast jammer dat ik 20 jaar geleden deze training Resultaatgericht Coachen niet ben tegengekomen. Al is het toch nog allemaal goed gekomen met mij. Mijn gereedschapskist heb ik de afgelopen jaren mogen vullen en onderhouden. Daar ben ik voorlopig nog niet klaar mee want voor een begeleider en coach geldt dat je een leven lang aan het leren bent. En persoonlijk vind ik dat geweldig. Het houdt mij scherp en zorgt er voor dat ik mij als coach elke dag optimaal kan inzetten voor mijn coachees en opdrachtgevers en samen met hen inspirerende resultaten haal. 

Leren begint met reflecteren. Hoe zit dat bij jou? Waar heb jij in het begin van je leidinggevende rol van geleerd? Herken je soms dat jouw manier van werken steeds hetzelfde ongewenste resultaat oplevert? Wat is jouw kracht én waar zou je nog bij willen schaven en nieuw gereedschap willen leren hanteren? Wil je een nieuwe stap in coachingsvaardigheden zetten, meld je dan aan voor de volgende training die start op 24 mei aanstaande. Dag 2 en 3 zijn op 14 juni en 5 juli. Ik zou de dagen vast reserveren. Meer informatie over de training vind je hier


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.