Leuke baan, goede resultaten… en toch niet helemaal blij?

Op het eerste oog heb je het qua werk prima voor elkaar. Toffe baan, leuke collega’s, genoeg uitdaging. En toch knaagt er iets zo af en toe. Maar wat is dat dan? Wat ontbreekt er? 

Zo nu en dan kom ik bij deelnemers deze twijfels tegen. En altijd denk ik dan weer terug aan mijn eigen ervaringen, inmiddels al zo’n 15 jaar geleden. Ik werkte al 20 jaar bij een superleuk bedrijf in verschillende jobs. Ik had daar alles wat mijn hartje begeerde. Maar de laatste 3 jaar merkte ik, dat ik niet meer zo blij was als eerst. Ondanks al dat leuks. Waardoor het kwam? Ik had echt geen idee. Wel vond ik er wat van, dát ik ontevreden was. Ontevreden over mijn ontevredenheid. Toen kwam er een meevaller: een reorganisatie in het bedrijf. Ik greep het aan als een kans om uit te zoeken waar dit gevoel vandaan kwam. 

Waarden in werken

Ik ontdekte, dat dingen die ik in mijn baan belangrijk vond een verandering hadden ondergaan. En er bleek ook een term voor te bestaan: “waarden, of drijfveren, in werken.” Toen ik erover hoorde, vroeg ik me al gauw af wat dan mijn waarden in werken waren. Wat zijn mijn drijfveren, is een vraag die veel voor je kan verhelderen. Jouw persoonlijke waarden in je werk (maar ook daar buiten) fungeren als een kompas. Als het klopt, dan voel je je tevreden, blij en vervuld. Maar als het niet (meer) klopt, dan gaat het knagen. 

Doen wat blij maakt

Neem de tijd om even stil te staan en te reflecteren. Bij mij resulteerde dit in een mega ommezwaai in mijn carrière. In mijn vorige baan kwamen deze dingen niet erg uit de verf: opleiding en ontwikkeling, mensen vooruit helpen en bijdragen aan de maatschappij. Die heb ik nu kunnen toevoegen aan de andere dingen die ik ook belangrijk vind. Zo doe ik nu waar ik blij van word en goed in ben. Mij geeft dat mega veel energie. 

Meer energie uit je werk

Het is lang niet altijd nodig om zo drastisch het roer om te gooien. Ook als je je bewust bent van welke dingen energie geven in het werk, heb je al iets interessants te pakken. Je kan dan invloed uitoefenen op de energie, die jij straks uit je werk gaat krijgen. Veel meer energie dan jij nu misschien denkt! Ben je benieuwd hoe het zit met jouw waarden in werken? Wil je weten hoe je (nog) meer energie uit je werk kan halen? Neem contact op of bel naar 071-3012841.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.