Kies voor winst

Tijdwinst een illusie? of toch niet? Tijd is eigenlijk niet veel meer dan een afspraak over hoe we omgaan met de duur en volgorde van gebeurtenissen. We hebben allemaal 168 uur per week en allemaal kunnen we die tijd maar één keer besteden. Winst haal je door goede keuzes te maken en je tijd te besteden aan wat waardevol is voor jou, je organisatie, je thuisfront en anderen die belangrijk voor je zijn.

Harder werken helpt om je werkhoeveelheid weg te werken. Een zeer hardnekkig misverstand, op de voet gevolgd door Efficiënt werken helpt om … Volg je deze gedachte, dan kun je je voorstellen dat je beknibbelt op tijd om op te laden, overzicht te creëren en pro-actief te plannen. Terwijl je daar waarschijnlijk juist méér tijd voor wilt hebben. Net als de meeste deelnemers aan CiEP overigens, samen met waarden als ontspanning, vertrouwen, kwaliteit, rust, zekerheid, professionaliteit.

Op organisatieniveau klinkt het gesprek vaak iets anders; het kan bijvoorbeeld gaan over werkdruk, inefficiëntie in processen, gebrek aan pro-activiteit, taakvolwassenheid, ontwikkeling van de competentie plannen en organiseren. In de kern hebben we het dan over hetzelfde. Er gaat tijd zitten in dingen die er minder toe doen. En die kan niet besteed worden aan wat er werkelijk belangrijk is.

Als we doorredeneren: stel dat we anders kiezen, andere planningen maken, andere stappen nemen, dan zouden we zomaar onze gewenste resultaten kunnen halen.  

Een haalbare kaart? Jazeker, de CiEP-werkprincipes helpen je om echte winst te halen. Plan Het Nu! en je begint met waarde bepalen: waarom is het belangrijk? Je creëert je dag, je week, je project en verbind je ermee. Doe Het Nu! en je beslist in één keer. Je verschuift je tijdsbesteding en je tijdsbeleving door te kiezen voor wat er toe doet. Zeg Het Nu! en je zegt wat je doet én wat je niet doet, ongeacht de consequenties.

Door te kiezen zorg je voor focus, overzicht en helderheid. Dat creëert gemoedsrust én ruimte om te doen wat er toe doet.

 


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.