Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Door: Annemiek Hoogenraad, CiEP-coach Dat was vroeger een leuk spelletje dat wij in de auto deden om de tijd te doden. Nu ga ik bijna op vakantie en wil een heleboel dingen van het werk NIET meenemen naar mijn vakantiebestemming! Eigenlijk realiseer ik mij elkaar jaar weer opnieuw dat ik mij weer een slag in de rondte werk voordat ik vrij ben. En elke keer bedenk ik mij weer dat ik het de volgende keer anders ga doen. Maar ja… het is altijd zo opnieuw die volgende keer en weer doe ik dan precies hetzelfde! En… vanaf de volgende vakantie gaat het écht anders. Want, ik heb net tijd in mijn agenda geblokkeerd voor de afronding van mijn werkzaamheden voordat ik op wintersport ga! Vanaf twee weken voor die vertrekdatum maak ik in mijn CiEP uur specifiek tijd vrij om de planning tot de vakantie door te nemen. Alles dat ik niet meer kan óf hoef te doen, gaat plan ik gewoon na mijn skivakantie in. De laatste twee dagen voor die vakantie heb ik mijn agenda ‘dicht gepland’ om mijn werk af te ronden. Wie met mij wil afspreken zal dan voor die dagen een afspraak moeten maken en anders wordt het na mijn vakantie. Op de eerste werkdag na mijn vakantie heb ik overigens de hele dag gepland om mijn post en e-mail bij te werken, te plannen en weer aan te haken bij het werk. Dat voelt heerlijk: ik heb nu al zin om mij met de voorbereiding van de wintersportvakantie bezig te houden! Maar, de realiteit zegt mij dat ik eerst nog de afronding voor deze zomervakantie heb te doen. Het is niet anders én het is een heerlijk gevoel dat het de volgende keer echt anders gaat!  Fijne vakantie!

Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.