De tijd van m'n leven!

door Jeannette van der Helm  (CiEP-deelneemster Gemeente Woerden) "De cirkel is verdeeld over 168 uur", hoor ik Dirk, onze cursusleider, zeggen. "Nu ga je de uren invullen die je slaapt, die je werkt, alles invullen wat je de hele week doet. We gaan een budget van tijd maken." Opgewekt vul ik slapen in. Niet dat ik slaap, maar ik lig in ieder geval in bed. Dan mijn werkuren. Ik word wat minder opgewekt. Meer dan de helft van de cirkel is al vol! Ook de reisuren moeten een plekje krijgen. Ik ga na wat ik de hele dag doe. Op de achtergrond vang ik op dat Dirk zegt dat ook persoonlijke verzorging in de cirkel moet. Douchen, haren drogen, make-up opdoen. Ontbijten, maar ook koken en het resultaat daarvan opeten, moeten worden ingevuld. Voor dood op de bank 's Avonds val ik altijd op de bank in slaap… 'voor dood op de bank liggen' zou een betere omschrijving zijn.  Mezelf overwinnend vul ik het in. Sombere gedachten overmannen me. "Gaat het nog Jeannette?" vraagt Dirk, die ineens naast me staat. Ik stamel iets van "Ja hoor, prima", en ik hoor zelf hoe onecht het klinkt. De laatste 12 uur vul ik - inmiddels wanhopig - in met huishouden, boodschappen doen, moeder zijn en hobby. Dat laatste houd ik maar algemeen, want ik zou niet weten wanneer ik voor het laatst iets hobby-achtigs gedaan heb. Vaag hoor ik nog dat we de BV-ik niet moeten vergeten. "Die moet ik dan nog eerst even oprichten", denk ik verbouwereerd. Begroting voor een leuk leven Dan gebeurt het erge. Nu zegt Dirk dat we in de linkerbovenhoek van de bladzijde op moeten schrijven wat we eigenlijk heel graag zouden willen. Dat betekent tijd, en welke  tijd uit de cirkel we dan willen inleveren voor wat we heel graag willen, want, en alweer hoor ik het Dirk zeggen, "een week heeft maar 168 uur". Ik doe iets fout. Heel erg fout. In deze cirkel staat geen leuk leven. En wat ik heel graag zou willen,  is al helemaal niet realistisch meer. Ik moet heel snel een nieuwe begroting maken, voordat ik geen tijd meer overhoud!

Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.