‘CiEP is een cadeautje’

door Carmen Nolten-Laan

(secretaresse Gemeente Heerhugowaard) Voordat ik naar de training ging, vond ik dat ik op het werk al redelijk ‘CiEP was. Clean desk, netjes referentiearchief… Alleen het telkens moeten prioriteren van mijn werkvoorraad en mijn lijstjes en losse briefjes vond ik niet handig werken. Ik hoopte daar een oplossing voor te krijgen/vinden. Ook thuis had ik allerlei boekjes, blaadjes en Word-bestanden met ideeën, taken, wensen, klussen, etc.

Het juiste moment

De CiEP-cursus kwam op het juiste moment in mijn leven, alhoewel ik denk dat het voor iedereen die werkt, altijd op het juiste moment komt. Door een samenloop van omstandigheden was ik mijn kijk op mijn functioneren op het werk en in mijn privéleven aan het herzien. Wat meespeelde was: - Midlife-opleving. Oeps, ik ben bijna 40. Wat wil ik eigenlijk? Hoe wil ik later herinnerd worden? - Gekregen van een collega: het boekje Omdenken van Berthold Gunster; - Ongeneeslijke ziekte van vriendin; - Organisatie Kerstborrel 2010 voor de gemeente en daarvoor allerlei wijsheden en levensmotto's lezen.

Alles op zijn plaats

Door de CiEP-cursus viel (van) 'alles' op zijn plaats. De toepassing van het programma schept rust, duidelijkheid en overzicht. Tijdens de cursus werd gezegd dat CiEP een cadeautje is en dat vind ik ook. Omdat nú het moment is, vind ik het ook nú het moment om de CiEP-principes niet alleen te gebruiken op het werk, maar ook in mijn privésituatie. Bijvoorbeeld de dingen die ik het minst leuk vind, het eerst doen. Ik heb een blog gemaakt en daar al mijn geeltjes, notities, gedichten en gedachten in neergezet. Dit is de startpagina van mijn computer. Verder ben ik bezig om bij alles in huis te bedenken: Ga ik er (ooit) iets mee doen of niet? Wat is de vaste plek hiervoor? Als ik er iets mee moet/wil doen, zet ik het in de takenlijst op mijn blog. Mijn huis is niet in een keer netjes, maar het begin is er. Een collega zei dat je voor CiEP wel consequent moet zijn. Dat is ook zo, maar je mag het gerust wel eens 'verkeerd' doen, als je het daarna maar weer oppakt. Want.. je bent ook nog gewoon 'mens'.


Wij gebruiken cookies om het contact met ciep.com nog makkelijker en persoonlijker te maken.
Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.

Niet meer tonen.